myHack 3.1.2

This version is now deprecated, consult the myHack guide for a link to the latest version.

This version was downloaded 491849 times.

This was actually done a couple of weeks ago but I held it back from release because there are more changes planned for my 3.2 milestone and I don’t typically release minor revisions if I have anything planned. I have been so busy with other things that I’ve not been able to get everything I wanted to do with myHack done yet so I’m releasing what I have done so far. I decided to release this minor version now rather than waiting any longer because it fixes 1 bug that is fairly critical now that ML has gone to GM. The problem was caused by apple deciding to change some of their drive utilities conventions in DP4 so it was parsing the inode data instead of the path to the mount point.

The download is available on the guide page.

Changelog:

  • Bugfix: Corrected Extra/10.(6/7/8)/ merge function so that it works correctly during OS X post installation
  • Bugfix: Fixed drive selection menu under ML DP4+

Make sure to read the release page for myHack 3.0 & myHack 3.1 if you have not done so already, for a complete list of changes, contents and features.

Additional details of the myHack app’s contents, credits, and instructions are maintained on the guide page.

Feel free to post thank you comments and whatnot on this post but for support or to report a problem you encounter – please use the Forum or the #hackintosh channel on SojuGarden IRC.

33 thoughts on “myHack 3.1.2

  1. Hi, I’ve a 10.6.4 hackinstosh and when a create a 10.6 usb instaler disk, and DMG of 10.6.3 is mounted previusly.

    it takes the first Volume that have a snow leopard?

    for example if my hdd is named/mounted “Hackintosh” got this instead of mounted dmg/dvd “Mac OS X Install Disk”

    if I rename my HDD to “xHackintosh”, then get the install dvd disk. and works well.

    thanks.

    • This is a known bug with 3.1.2 – it was not an issue in myHack 3.0, it will be fixed in 3.2.

  2. Hi. I am using a InsallerESD.dmg, and get the following error. The file that it complains as missing is actually present with a plist extension as SystemVersion.plist, and has the ProductVersion key. I am using MyHack 3.1.2.

    The installation log follows:

    Install Type: Create OS X 10.8 Install Disk
    Unmounting /Volumes/Mac OS X Base System/
    Volume Mac on disk0s2 failed to unmount Unmounting /Volumes/Mac OS X Install ESD/
    Target: /Volumes/Untitled 1/
    Scanning for OS X 10.8 Installation Sources…
    Mounting InstallESD.dmg
    OS X 10.8 Install ESD mounted & verified.
    Mounting Mac OS X Base System.dmg
    2012-10-25 11:41:31.774 defaults[756:d07] The domain/default pair of (/Volumes/Mac OS X Base System/System/Library/CoreServices/SystemVersion, ProductVersion) does not exist ERROR: OS X Base System failed verification.
    Exiting.

    • The only time I have seen this happen personally is when someone used an InstallESD.dmg that they did not obtain from apple.

    • Ah, now I understand the confusion. Yes that is not me, though I have been consulting with and advising the osxl team I do not actually participate in the forums or blog there at this time.

      I actually do like AMD – for linux systems, but too much trouble for OS X, though I have ran OS X on an AMD build in the past it was long ago – switched to intel and never looked back.

    • Because it made no sense at all to me. I don’t support AMD builds, and I don’t know where you got the idea that I am 18 (I am 30) or offer downloads or support to AMD utilities? I do not offer downloads to hacked SL AMD distributions, nor will I allow such things to be discussed on my website. Though if you really want to install OS X on your AMD system you should take a look at obtaining a legitimate retail copy of 10.6.x, a patched kernel, and an installation tool like Nawcom’s modcd. Might I suggest you get an intel based system if you are serious about building a hackintosh and would like to use myHack.

      PS: I am not a yankee and I don’t appreciate comments like that.

  3. ich möchte osx snowleo auf meinem dell d430 latitude installieren

  4. I installed ML as per the myhack guide.. It was fully instaled on my harddrive…and after clicked on restart,,pc restarts but i all ways get an error “you need to restart your pc…etc etc ..i did but it showed me the same.reason….so i booted up by -x ,this worked but thats the safe mode…i need the need full of entring password,account.etc etc…i thought myhack will solve the problem but it was unable to run in safe mode…please help me how do getred of this issue…Thanks n sory 4 my bad english…..

    • Try booting with -v and then when it crashes it will display a more useful error output as to the cause of the crash – if you take a picture of the screen and post it on imgur.com I will take a look and see if I can help you sort it out. Do use the forum or IRC for support if you want a response in a reasonable time frame – I do not keep up with support requests on the blog, it is too tedious and disorganized.

  5. Got actually the same boot0 error with an old 512k sector disk, appears the GPT partition table was not good, reason was /usr/sbin/diskutil cropped to 4 KB (disktool as well but not sure it is used), have replaced them with the one from my mac and I could format disk correctly.

    Thanks for your work Conti, will ask my in laws now enjoying my old D620 running Lion to contribute !

  6. Hello,

    I can not install ML on my SL 10.6.6 because I receive a message that this is only possible with SL 10.6.8 or above. I have tried many times with different kexts and through different methods to upgrade my system to 10.6.8 so that I could install Lion and now Mountain Lion, but have failed each and every time. Does anybody know a way around this, because I would like to install ML.

    Thank you for your consideration
    mdg1618

    my system:
    mobo: GA-X58A-UD3R rev: 1.0 BIOS: F6
    CPU: Core i7 – 920 LGA: 1366
    Graphic Card: XFX ATI Readon HD 5770
    Audio: Realtek ALC889
    Ethernet: Realtek 8111D
    RAM: 6 GB of GSkills Trident DDR3-2000

    • There is no reason why you shouldn’t be able to install 10.6.8 using a combo update on that system. I have(had, it’s destroyed now) a nearly identical system to yours – GA-X58A-UD3R rev 1.0 Bios F6, i7 920, in fact the only difference was the ATI, I have a HD6870 & 9800GTX+.

      If you want you could contact me on IRC and I can link you to the extra, including DSDT I used on it from 10.6.0 through 10.8 GM.

  7. Hi exellent works myhack works fine whit default, in i7 asus P8P67 LE and gforce 460 gts , not work only app store id say error Unable to verify your computer or device. Contact Technical Support for assistance.
    Any idea?
    smbios imac 21.5-inch, Mid 2011

    • There are several posts on the forums which discuss this. Search for “App store not working” – short answer is you need an smbios.plist and to verify that your ethernet is seen by the OS as ‘built-in’

  8. I use myhack 3.1.2 creat mountain lion 10.8 final, but after run myfix of myhack and restart to 2nd boot then bootloader can’t not read Sata HDD. I have searched n found out that problem is “4k sector hdd”. So, how can I fix it?

    • 4k sector hdd’s should not be an issue with myhack 3+, however there is a known issue that I haven’t had a chance to fix yet – if using a GPT partition type, and installing OS X to any partition other than the first one after the EFI partition on the GPT, there is a boot1h error – to resolve it simply use dd to install boot1h to the EFI partiton.

  9. Hello Conti,

    Mountain lion final release is out, kindly let us know can we use the current myhack 3.1.2 release to boot mountain lion, will it be safe? We will be waiting for your reply.

    Thank you for your hard work.

    • Yes, it works with GM – confirmed by dozens of users already.

  10. I got the installer to work, I had the welcome screen. But my microsoft usb keyboard and mouse wasn’t working, I couldn’t move it.

  11. Hi,
    you have black screen at boot ?
    Try this :
    -v PciRoot=1

  12. Is it possible to use myHack to install ML onto a Dell Mini 10v?

  13. Mountain Lion GM installer cannot find IDE HDD, it does detect SATA drives, but I would like to test it on my spare HDD first. Any suggestion?

  14. i use myhack 3.1 creat mountain lion 10.8 gm ,but use installed usbdisk install black screen。

  15. Thanks Conti.

    Actually now I’m leaving Mountain Lion for a while, back to 10.6.8. Waiting for my ‘right time’ for ML, but it – like all your stuffs – is definitely worth it.

    Tks again and wish u all the best always